Architect AvB | “de Citadel” Zeewolde
VRIJBLIJVEND MEEDENKEN Elk project begint met een idee. EAA denkt vrijblijvend mee om antwoord te geven op de economische haalbaarheid van de deze initiatie-fase. Hoe kunnen we uw ontwikkeling gezamenlijk een stap verder brengen. Een vrijblijvende schets of verkavelingsstudie helpt u bij het snel inzichtelijk maken van de mogelijkheden van uw ontwikkeling. MEER DAN CREATIEF Als onderdeel van een team, waarbij de opdrachtgever de randvoorwaarden en eisen bepaald, zetten we onze creativiteit maximaal in om de architectuur en stedenbouw zodanig in te passen zodat er een meerwaarde gecreëerd kan worden. We weten hoe de markt werkt en elke investering moet immers worden terugverdiend. ONTWERP Te verwerken: Ontzorgen door adviseurs aan te sturen alle invalshoeken optimale oplossing Lat hoog leggen en elkaar uitdagen Scherp en efficient
architect,helmond,
16529
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16529,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

“de Citadel” Zeewolde

Opdrachtgever:

Drie Gilden Ontwikkeling, Zeewolde

Categorie
woningbouw, woningbouw - gestapeld
Over dit project

In de Polderwijk in Zeewolde ligt een bijzondere woonlocatie op het knooppunt tussen het Bergkwartier, Havenkwartier en het Waterkwartier. Drie Gilden Ontwikkeling B.V. ontwikkeld hier 44 wooneenheden in een krachtig samenhangend stedenbouwkundig plan. De stedenbouwkundige opzet is geïnspireerd op een Citadel/fortificatie.

De locatie vraagt om een karaktervolle eigen architectuur, waarbij de woningen op dijkhoogte komen te staan. Hierdoor is er zicht van en naar het Wolderwijd. Door het aanwezige hoogteverschil met de dijk is het mogelijk om het parkeren (deels) lager te situeren achter de woningen. Hierdoor ontstaat een autoluwe situatie die de woningen verenigd rond een centrale groene hof met zicht op het open water.

Dit centrale hof wordt omringd door een afwisseling van grondgebonden woningen en appartementen met kleine en grote maatvoeringen. Binnen deze diversiteit aan woningen is structuur aangebracht die samen, met de Citadel als inspiratiebron, een duidelijke rangschikking heeft meegekregen.

architectuur: EAA ism BUROKADE